În cadrul unui eveniment dedicat companiilor de textile, directorul executiv Gateway & Partners Moldova a vorbit despre eforturi și oportunități în internaționalizarea afacerii

Stimularea exporturilor de textile și intrarea pe noi piețe au fost tematicile abordate în cadrul evenimentului dedicat companiilor de textile organizat de Unitatea de Implementare a Proiectului Băncii Mondiale de Ameliorare a Competitivităţii (UIPAC). Proiectul și-a propus să ofere companiilor din domeniu informații privind serviciile de care pot beneficia cu sprijinul financiar al PAC Granturi. Evenimentul a întrunit un format larg de companii din domeniul de textile, beneficiari actuali și potențiali ai proiectului, precum și prestatori de servicii de consultanță, entități care și-au împărtășit experiența din cadrul Proiectului de Ameliorare a Competitivității, rezultatele atinse, dar și potențialul de dezvoltare.

Prezenți la eveniment, reprezentanții Gateway & Partners au subliniat importanța serviciilor de consultanță dedicate dezvoltării exportului, în special în contextul efortului de valorificare a oportunităților pe care le oferă Proiectul. În intervenția sa din cadrul evenimentului, Cornel Coșer, Directorul executiv Gateway & Partners Moldova, a explicat publicului necesitatea unei abordări strategice din partea companiei care ia o decizie cu privire la export. Totodată, el a descris gama de servicii Gateway & Partners relevante dezvoltării exportului și a prezentat unele rezultate ale conlucrării companiei de consultanță cu beneficiarii Proiectului de Ameliorare a Competitivității dar și experiența în susținerea companiilor de textile din regiune. Publicul a cunoscut astfel modul în care Gateway & Partners poate contribui la valorificarea potențialului de export și la susținerea eforturilor de internaționalizare a afacerii.

 

”Gateway & Partners își propune să sprijine companiile din Moldova și din regiune în procesul de dezvoltare pe plan internațional. Acest proces include pregătirea materialelor de marketing, studierea piețelor țintă și fundamentarea unei strategii de intrare pe piață, identificarea și contactarea potențialilor parteneri de export, organizarea deplasărilor și negocierilor, precum și dezvoltarea brandului pentru export “, a conchis Cornel Coșer.